مراحل تولید ویدئوی آموزشی - بخش اول
ساخت و تولید یک ویدئوی آموزشی میتواند وسیلهی آموزشی بسیار عالی و یا به سادگی یک راه مفرح برای انتقال اطلاعاتتان به دنیا باشد. به کمک دسترسی آسان و همه گیر بودن سایتهایی مثل یوتیوب (که بالای 1.8 میلیارد یوزر دارد)، ویدئو های آموزشی راهی بسیار عالی برای آموزش آنچه که شما میدانید به دیگران است. با ترکیب صوت و تصویر، یک ویدئوی آموزشی به طور خاص برای مخاطبین متکی بر صدا و تصویر بسیار جذاب است. چه بخواهید به تعداد میلیونی مخاطبین برسید و چه بخواهید یک کلاس آموزشی آنلاین راهاندازی کنید تا با ویدیو های آموزشی، مفاهیم را بسیار قوی و سریع به افراد منتقل کنید.
قسمت اول: دقت به جزئیات فنی
1. تعیین تجهیزات لازم برای فیلم برداری
تصمیم دارید ویدئوی آموزشی خود را با یک گوشی هوشمند ضبط کنید و یا یک دوربین دیجیتال، و یا ترجیح میدهید از یک دوربین پیشرفتهتر و یک میکروفون استفاده کنید؟ در نظر داشتین وسایلی که برای تولید ویدئوی آموزشی نیاز دارید قبل از شروع کار، باعث میشود مطمئن شوید که ساخت این ویدئو به بهترین نحو پیش رود.
• به نورپردازی دقت کنید:
نورپردازی مناسب مهم است. بنابراین محلی که نور مناسبی در روز دارد را انتخاب کنید و یا تجهیزات نورپردازی خود را به محل فیلم برداری ببرید تا مطمئن شوید ویدئوی آموزشی شما شفاف و روشن است.
• از یک میکروفون خوب و مناسب استفاده کنید:
میکروفون خوب به شما کمک میکند پیامتان را رسا و واضح برسانید. حتی یک میکروفون کوچک میتواند کیفیت فیلم شما را بسیار بهبود بخشد.
• اهداف تولید ویدئوی آموزشی خود را در نظر داشته باشید:
آیا این ویدئو را برای یک کارگاه حرفهای میسازید و یا برای یک کلاس درسی؟ اگر چنین است بهتر است از یک دوربین پیشرفتهتر برای فیلم برداری حرفهایتر استفاده کنید. از طرفی اگر این فیلم را برای سرگرمی میسازید شاید با استفاده از تجهیزاتی که دارید مثل یک تبلت و یا گوشی هوشمند راحتتر باشید.
2. انتخاب لوکیشن برای تولید ویدئوی آموزشی
یک لوکیشن ایده آل برای فیلم برداری محلی است که شما در آن احساس راحتی میکنید و میتوانید تجهیزات مورد نیاز را برای فیلم برداری برپا کنید. همچنین، نیاز به محلی دارید که صداهای مزاحم اطراف بسیار کم باشد، چرا که این موضوع میتواند در فیلم شما اختلال ایجاد کند.
• اگر امکان دارد، قبل از شروع فیلم برداری از لوکیشن بازدید کنید.
به میزان صداهای مزاحم در ساعات مختلف شبانه روز دقت کنید. و همچنین پس زمینه مورد نظر را انتخاب کنید.
3. با یک ابزار ویرایش ویدئو تمرین کنید
بعد از اتمام فیلم برداری قطعا نیاز به ویرایش ویدئوی آموزشی خود خواهید داشت. نرم افزار هایی مثل Windows Movie Maker برای سیستم عامل ویندوز و یا iMovie برای سیستم عامل مک، میتواند بسیار به شما کمک کند. این نرم افزارها به شما امکان اضافه کردن و ویرایش تصویر و صوت و یا انتشار آنلاین ویدئوی آموزشی را به شما میدهند.
• برای اضافه کردن جلوههای ویژه از ابزارهای فنی کمکی دیگری استفاده کنید.
ابزارهایی مثل Go!Animate (که به شما امکان ساخت کارتون ها را میدهد)، Google Story Builder (که به شما امکان ساخت فیلمهای کوتاه را میدهد) و اStupeflix ( که امکان ساخت تصویر های انیمه و یا فیلمهایی در غالب اسلاید شو را میدهد) باعث میشود که فیلم ساخته شده تصویر حرفه ایتری داشته باشد.
4. شناسایی آنچه که قبلا ساخته شده و تولید ویدئوی آموزشی به صورت خاص و متفاوت
یک جستجوی سریع در یوتیوب و یا گوگل در مورد موضوع ویدئو به شما کمک میکند بتوانید ویدیو های ساخته شده در آن موضوع را شناسایی کنید.
• فیلم های آموزشی دیگری را نیز نگاه کنید.
پیش از ساخت ویدئوی خودتان، تماشا کردن فیلمهای دیگر میتواند به شما کمک کند که چه بکنید و چه نکنید.
• از پیدا کردن ویدیو های مشابه نترسید.
بسیاری از مردم ویدیو های مختلفی را نگاه میکنند تا بتوانند موضوعی را یاد بگیرند؛ پس نگران این نباشید که ممکم است ویدئوی آموزشی شما مشابه ویدئوهای دیگر باشد.
• راهی پیدا کنید تا ویدیو شما را با بقیه متفاوت کند.
قسمتهایی را که میخواهید آموزش دهید و در ویدیو های دیگر پیدا نمیکنید را شناسایی کرده و آنها را در ویدئوی آموزشی خودتان بیان کنید.
در مقالهی بعد به مرحلهی آمادهسازی شرایط برای تولید ویدئوی آموزشی و در نهایت ساخت ویدئوی آموزشی خواهیم رسید و درباره آنها بحث خواهیم کرد.